Zdravý cheesecake

Kto by nemal rád cheesecake? Ja ho milujem a pripravujem dosť často. Vyskúšajte si ho aj vy pripraviť v zdravšej, diétnejšej verzii, bez cukru. 

POTREBUJETE:

  • 75g mandľovej múky 
  • 75g ovsených vločiek pomletých na múku
  • 70g masla (prípadne kokosového oleja)
  • 750g jemného nízkotučného tvarohu
  • 250 g kyslej smotany 
  • 1 celé vajce
  • 2 polievkové lyžice škrobu, zlatého klasu (prípadne hladkej múky)
  • na dosladenie Flavdrops, alebo stéviové kvapky (ja najčastejšie používam vanilkové Flavdrops, podľa toho aký cheesecake robím)

POSTUP:

Rúru rozohrejte na 160 ° C. V mixéri si rozomeleme ovsené vločky, potom ich zmiešame s mandľovou múkou a roztopeným maslom. Túto zmes natlačíme na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie (kraje formy sú bez papiera). Celú zmes nakoniec zahladíme lyžicou, pričom zmes potlačím i na kraje formy.

Krém pripravíme zmiešaním ostatných surovín do hladkého kréme. Nalejeme ho do formy a pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 50 min až hodinu (podľa rúry). Treba sledovať okraje a ak tie budú jemne do zlatista upečené, tak je náš zdravý cheesecake hotový. Vo strede sa môže trochu "želatinovo triasť" to je ok. Cheesecake necháme vychladnúť a potom dozdobíme podľa chuti.

Dobrú chuť :-)