Zdravý cheesecake
Kto by nemal rád cheesecake? Ja ho milujem a pripravujem dosť často. Vyskúšajte si ho aj vy pripraviť v zdravšej, diétnejšej verzii, bez cukru.
POTREBUJETE:
- 75g mandľovej múky
- 75g ovsených vločiek pomletých na múku
- 70g masla (prípadne kokosového oleja)
- 750g jemného nízkotučného tvarohu
- 250 g kyslej smotany
- 1 celé vajce
- 2 polievkové lyžice škrobu, zlatého klasu (prípadne hladkej múky)
- na dosladenie Flavdrops, alebo stéviové kvapky (ja najčastejšie používam vanilkové Flavdrops, podľa toho aký cheesecake robím)
POSTUP:
Rúru rozohrejte na 160 ° C. V mixéri si rozomeleme ovsené vločky, potom ich zmiešame s mandľovou múkou a roztopeným maslom. Túto zmes natlačíme na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie (kraje formy sú bez papiera). Celú zmes nakoniec zahladíme lyžicou, pričom zmes potlačím i na kraje formy.
Krém pripravíme zmiešaním ostatných surovín do hladkého kréme. Nalejeme ho do formy a pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 50 min až hodinu (podľa rúry). Treba sledovať okraje a ak tie budú jemne do zlatista upečené, tak je náš zdravý cheesecake hotový. Vo strede sa môže trochu "želatinovo triasť" to je ok. Cheesecake necháme vychladnúť a potom dozdobíme podľa chuti.
Dobrú chuť :-)
Pridať komentár