Najlacnejšia keto dieta.

,,Keto Diéta stravovanie, ktoré pobláznilo svet, hľadáte cenovo dostupnú variantu tohto stravovania?''

Tak práve pre Vás je tento článok. Dozviete sa v ňom ako si zostaviť a vybrať cenovo najvýhodnejšiu formu tohto stravovania, ktoré je veľmi efetívne pri chudnutí. Prečo je to tak a prečo vyskúšať keto? 

Výhody keto diéty

Výskumy poukazujú, že diéty s nízkym obsahom sacharidov môžu znižovať riziká vzniku srdcovo-cievnych ochorení, vrátane vysokej hladiny cholesterolu a krvného tlaku. Môžu tiež zlepšiť hladinu cukru v krvi a hladinu inzulínu u ľudí s cukrovkou 2. typu (superslim článok - naj diéty).

Ich hlavnou výhodou je ich účinnosť, na ktorú poukazuje mnoho výskumov. Štúdie zaoberajúce sa touto problematikou poukazujú na to, že nízkosacharidové diéty môžu pomôcť pri chudnutí a môžu byť účinnejšie než bežné nízkotučné diéty. Prehľad 53 štúdií, do ktorých bolo zapojených 68128 účastníkov, preukázal, že diéty s nízkym obsahom sacharidov viedli k podstatne produktívnejšiemu chudnutiu než diéty s nízkym obsahom tukov. A čo viac, diéty s nízkym obsahom sacharidov, ako aj naša keto diéta, sa javia ako celkom účinné pri spaľovaní škodlivého viscerálneho brušného tuku (13). 

Na základe akých princípov funguje keto/proteínová diéta, a prečo je taká účinná?

  • Vyšší príjem bielkovín.
    Niektoré ketogénne diéty vedú k zvýšeniu príjmu bielkovín, čo vedie k ďalším výhodám a benefitom pri chudnutí (7).
  • Glukoneogenéza.
    Vaše telo premieňa tuky a bielkoviny na sacharidy ako palivo. Tento proces môže každý deň spáliť mnoho ďalších kalórií (8).
  • Potláča chuť do jedla.
    Ketogénne diéty Vám pomôžu s pocitom sýtosti. Podporujú to pozitívne zmeny hormónov pocitu hladu, ako sú napríklad leptín a ghrelín (9).
  • Vylepšená citlivosť na inzulín.
    Ketogénne diéty môžu drasticky zvýšiť citlivosť na inzulín, čo môže pomôcť zlepšiť metabolizmus a celkové využitie energie (10).
  • Znížené ukladanie tukov.
    Niektoré výskumy naznačujú, že ketogénne diéty môžu znížiť lipogenézu - proces premeny cukru na tuk (11). Je tomu tak preto, lebo nadbytočné sacharidy sa ukladajú ako tuk. Pri minimálnom príjme sacharidov sa na vytvorenie energie použijú tuky.
  • Zvýšené spaľovanie tukov.
    Niekoľko štúdií zistilo, že ketogénne diéty môžu mierne zvýšiť množstvo tuku, ktoré spálite počas odpočinku, dennej činnosti a cvičenia. (12)

Rudy Mawer, odborník na športovú výživu, uviedol, že prístup stravovania s nízkym obsahom sacharidov rád využíva u niektorých ľudí, najmä u tých, ktorí majú problém s chudnutím. Niekedy ide aj o vrcholových športovcov. Jednou z veľkých výhod sú jeho rýchle výsledky. Ľudia môžu rýchlo schudnúť a to im pomáha zotrvať a sú motivovaní.

,,Toto chudnutie Vás môže motivovať." uviedol Mawer.

Ketogénne stravovanie a jeho veľmi dobré výsledky pri chudnutí sú podložené niekoľkými tisíckami výskumov. Zásadný rozdiel klasického keto stravovania a našej Super Slim keto diéty je v miere bielkovín, ktoré sú v jednotlivých denných porciách rozložené tak, aby podporovali ketózu a zároveň ochraňovali svaly. Ochrana svalov je pri akejkoľvek diéte veľmi dôležitá, a preto sa neodporúča, aby ste jedlá v diéte vynechávali. Pri diétach, ktoré sú redukčné/nízkokalorické telo veľakrát spaľuje až 40% svalov, a toto sa snažíme našou diétou eliminovať. Ak sa chcete dozvedieť o keto diéte viac prečítajte si náš článok. 


Na trhu existuje viacero predajcov keto diét. Superslim Vám ponúka balíčky, kde  1proteínové jedlo vyjde od 1,52 €. Jedlá sú chutné, kvalitné a pomôžu Vám k cieľu za chudnutím. Ak na trhu nájdete výhodnejšiu ponuku, budeme radi ak nám o tom dáte vedieť. :)