Kto by nepoznal Pavlovu tortu...  Je krehká pripravená z pečených našľahaných bielkov plnená krémom a zdobená čerstvým ovocím. ???? ???? Zbiehajú sa Vám slinky? Tak čo si ju vyskúšať v našej FIT verzii? Receptík nie je až taký zložitý ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Ingrediencie na tortičku: 

Ingrediencie na krém: 

  • 200 ml mlieka
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky Erytritolu
  • 1-2 žĺtka
  • 2 lyžice tvarohu

Postup:

Rúru vyhrejeme na 110 stupňov C. Do bielkov pridáme štipku soli. Šľaháme najskôr pomaly. Potom pridávame stéviové ochucovadlo kokos a šľaháme pri vyšších otáčkach. Do pevne vyšľahaného snehu pridáme kukuričný škrob a ocot, dobre premiešame.

Na plech dáme papier na pečenie, alebo silikónovú podložku. Cesto dáme do sáčku so špičkou. Na papier robíme tortičky tak, že najskôr urobíme spodok tortičky a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je vyšší ako stred. Pečieme asi 1 hodinu podľa rúry. Necháme vychladnúť.

Medzit tým si pripravíme krém. Mlieko dáme do menšieho hrnca, pridáme erytritol, necháme priviesť do varu. Medzitým si zmieśame škrob a žĺtka, ktoré potom primiešame k mlieku a minútku povaríme. Krém necháme vychladnúť a následne doň pridáme tvaroh.

Cukrárske vrecko naplníme krémom a nanesieme do stredu vychladnutej tortičky. Ozdobíme ovocím a lístkami mäty.

Dobrú chuť :-)